Articles and Workshops

You will find articles in Dutch and English that were published in online hamradio magazines. They are about measurments with the nanoVNA, Single Side Band (SSB), antenna construction and the Smith Chart. There’s also a workshop on N1MM+ Logger, how to install and configure the software for different situations.

Articles were published in DARU Magazine (Dutch) and in SARC Communicator (English).

Other articles and presentations (mostly in Dutch)

Techniek en Morse

In deze presentatie wordt ingegaan op wat je in een moderne transceiver kunt tegenkomen aan CW-eigenschappen, -instellingen en -knoppen. Hierbij worden een aantal technische basisprincipes van zenders en ontvangers uitgelegd, met name gespitst op de CW-mode. Er blijkt op verschillende transceivers heel veel instelbaar.

 NL Flag  Module 4 Techniek en morse Student’s version Oct 2023

Techniek van morse in transceivers wordt ook gegeven als lezing door Arie PA3A.
Zie de contact-pagina voor contact gegevens.

 

Morse leren

 NL Flag  Hoe leer je morse, verschillende methoden uit het verleden en heden

Presentatie over meerdere verschillende technieken om morse te leren. Speciaal geschreven voor de Morse Academy. De sheets behandelen de leermethoden voor opnemen van morse code en het seinen ervan.

 

SSB, het einde van een term

Als we praten over moderne technieken dan is de term ‘enkelzijband’ eigenlijk niet meer passend. In het volgende artikel wordt uitgelegd waarom.

NL Flag  Het einde van EnkelZijBand

 

30m 4-square array

De bouw van een 30m 4-square gebaseerd op eenvoudige theorie en materialen uit de junk-box. Hij blijkt ook uitstekend te werken, zie hieronder o.a. het youtube filmpje van 2 minuten waarin een duidelijke demo zit.

 NL Flag  Een 4-square voor 30m

  A 4 Vertical Array (4-Square) for 30m

  30m 4-square, the video on build and performance